China, principalul aliat al Phenianului, a anuntat ca suspenda "in totalitate" importurile de fier, plumb, minereuri si produse marine, care provin din Coreea de Nord. Decizia a fost luata in contextul noilor sanctiuni ONU. 

"Toate importurile de carbune, fier, miereu de fier, plumb, minereu de plumb si de animale acvatice si produse marine din Coreea de Nord vor fi interzise”. Este vorba despre "punerea in aplicare a rezolutiei ONU 2371", a anuntat Ministerul Comertului din China, intr-un comunicat, potrivit digi24.ro.

China a preluat, in urma cu un an, peste 92% din exporturile din Coreea de Nord.

Beijingul, membru permanent in Consiliului de Securitate al ONU, a aprobat in data de 6 august o a saptea runda de sanctiuni economice internationale, indreptate impotriva Coreei de Nord.

China va priva Coreea de Nord de venituri anuale de un miliard de dolari si ii va retrage o sursa cruciala de moneda straina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.