Big Ben, simbolul Londrei, intra in renovare incepand cu data de 21 august 2017. Timp de patru ani, bataile legendarului Big Ben nu se vor mai auzi. 

Clopotul care cantareste 13,7 tone va fi oprit pentru a proteja muncitorii, se arata intr-un document al Camerei Comunelor, potrivit stirileprotv.ro.

Big Ben a mai fost oprit pentru mentenanta in 1983, 1985 si 2007, dar si la inmormantarea lui Margaret Thatcher, fostul premier britanic, din 2013, insa niciodata pentru o perioada atat de lunga.

Lucrarile de consolidare sunt programate sa inceapa in luna august, chiar daca autoritatile inca dezbat proiectul de renovare pentru intreaga cladire, care s-ar putea ridica la suma de 5,7 miliarde de lire sterline si ar putea dura in jur de 40 de ani.

“Reducerea la tacere a Big Ben-ului are o importanta majora in procesul de conservare, care va prelungi viata ceasului”, a explicat in documentul citat Steve Jaggs, responsabil cu functionarea ceasului.

Principala problema cu care se confrunta cladirea este piatra care, din cauza poluarii, se erodeaza.

Steve Jaggs invita populatia pe 21 august in Piata Parlamentului pentru a auzi Big Ben batand pentru ultima data, pentru urmatorii 4 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.