Departamentul pentru Securitate Interna din Guam a publicat o fisa informativa de doua pagini pe retelele sociale, pentru a le spune locuitorilor insulei cum sa se pregateasca pentru un eventual atac nuclear, daca devin vreodata realitate amenintarile lansate de regimul de la Phenian, transmite CNN.

Printre recomandarile autoritatilor din teritoriul american se numara: faceti o lista cu adaposturi din beton din apropierea locuintei, a locului de munca sau a scolii, nu va uitati la bila de foc, intrucat va poate orbi sau stati intinsi pe pamant si acoperiti-va capul.

”Atunci cand este posibil, faceti un dus cu mult sapun si apa... nu frecati si nu zgariati pielea. Nu folositi un balsam de par, pentru ca va lega substantele radioactive de par”, se mai arata in recomandarile transmite de departamentul pentru Securitate Interna din Guam.

Donald Trump si-a intensificat retorica impotriva regimului nord-coreean, afirmand ca arsenalul nuclear american este ”mai puternic si mai puternic ca niciodata”, dupa ce Phenian a amenintat ca va lovi Guam.

In schimb, seful diplomatiei americane a insistat, din teritorul american amenintat de Phenian - Guam -, asupra faptului ca nu exista, in opinia sa, ”vreo amenintare iminenta” si ca nimic nu indica faptul ca situatia s-a schimbat ”in mod dramatic” in ultimele 24 de ore.

Aceasta insula izolata, cu o suprafata de aproximativ 550 de kilometri patrati, este un avanpost-cheie al fortelor americane pe ruta catre Asia.

Aproximativ 6.000 de militari sunt stationati pe insula, care dispune de o baza aeriana capabila sa primeasca bombardiere grele americane de la cele de tip B-52 si pana la cele de tip B-2, inclusiv de tip B-1.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.