Ferma de porci Salcia din judetul Teleorman detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societatile la care joi dimineata procurorii au facut perchezitii in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, iar administratorul acesteia a fost dus la audieri, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE: Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ilie Dragne, a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzatia de evaziune fiscala.

"Acuzatia vorbeste despre o pretinsa evaziune fiscala cu un prejudiciu ce nu depaseste 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic aceasta suma nu reprezinta cred un prejudiciu atat de mare. Avem incredere in procuror si credem ca a fost un gest de prudenta din partea acestuia in conditiile in care mai sunt persoane de audiat. Avem incredere ca masura preventiva nu se va prelungi sau ca, daca va fi o masura preventiva, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat avocatul lui Ilie Dragne, potrivit News.ro.



Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizata in dosarul de evaziune fiscala, astfel ca acolo au avut loc perchezitii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Politia Sectorului 1 Bucuresti. El detine 10 la suta din actiunile fermei, in timp ce Stefan Valentin Dragnea are 90 la suta.

Ferma Salcia, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor, are 240 de angajati. In 2015, a inregistrat un profit de 89.265 lei la o cifra de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei si un profit net de 52.255 lei.

Parchetul instantei supreme a anuntat joi dimineata ca politistii din Capitala si din opt judete fac perchezitii la 80 de adrese - locuinte si sedii ale unor societati din domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor - intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro.

In acest dosar se fac cercetari pentru evaziune fiscala si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunurile si conturilor bancare ale persoanelor suspectate in acest dosar, preciza Parchetul.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.