O bomba datand, probabil, din al Doilea Razboi Mondial, a fost descoperita joi in Japonia, in incinta centralei nucleare Fukushima Daiichi, avariata in urma seismului si tsunamiului din 2011, relateaza AFP.

Dispozitivul a fost “descoperit in jurul orei locale 7.30 (1.30 ora Romaniei), de un angajat al unei societati subcontractoare, in cursul lucrarilor pentru constructia unei parcari”, a anuntat un purtator de cuvant al companiei Tokyo Electric Power (Tepco), scrie News.ro.

Bomba, cu o lungime de aproximativ 85 de centimetri, cu un diametru de 15 centimetri, “se afla in pamant, la o distanta de un kilometru de cladirile reactoarelor 2 si 3” ale centralei, a precizat el.

Am avertizat serviciile politiei din Futaba, care sunt insarcinate cu urmarirea dosarului”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Fortele de autoaparare – numele armatei japoneze – se vor ocupa de operatiunea de mutare a bombei, dupa ce vor verifica riscul de explozie.

Regiunea unde se afla centrala Fukushima Daiichi, intre localitatile de coasta Futaba si Okuma (nord-est), gazduia, in perioada razboiului, o baza aeriana a armatei nipone si a suferit bombardamente americane, potrivit informatiilor de care dispune TEPCO.

Dezcoperirea bombei a dus la implementarea unui perimetru de securitate, dar nu a perturbat activitatea de la centrala, in special din jurul reactoarelor, potrivit companiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.