Mai multe persoane au fost ranite dupa ce militari au fost loviti de un vehicul intr-o suburbie a Parisului, relateaza France24.

Update 17:05- Premierul Frantei, Edouard Philippe, a confirmat miercuri dupa-amiaza ca autoritatile franceze l-au arestat, in urma unei operatiuni de pe autostrada A16, pe principalul suspect.

Update 15:50
- Politia a arestat un barbat pe o autostrada, la nord de Paris, in cadrul operatiunii de cautare a soferului care a intrat cu un BMW din militari.

Sase raniti in randul militarilor, dintre care doi sunt in stare grava, a anuntat Prefectura politiei, care a precizat ca viata niciunui ofiter nu este in pericol. Victimele au fost duse la spitalul Percy din Clamart.

Potrivit primelor informatii, un barbat aflat la volanul unei masini a lovit militarii desfasurati in cadrul operatiunii Sentinelle, lansata in ianuarie 2015, dupa atacul de la Charlie Hebdo.

In cadrul operatiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 in rezerva, sunt desfasurati pentru teritoriul Frantei, scrie News.ro.

Incidentul de miercuri a avut loc in suburbia Levallois-Perret, in Hauts-de-Seine, in nord-vestul Parisului.

Politia intervine la locul faptei

Militarii ieseau din cazarma, in Piata Verdun,in jurul orei locale 8.15 (9.15 ora Romaniei), cand au fost loviti, potrivit BFMTV.

O operatiune a politiei este in curs, iar oamenii legii cauta in prezent suspectul, care a fugit de la locul faptei, si automobilul sau, marca BMW.

Primarul suburbiei pariziene sustine ca a fost un atac planificat

Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret, unde o masina a lovit un grup de militari, afirma ca a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul astepta soldatii, relateaza BFMTV.

"Fara indoiala, a fost un act deliberat (…), acest vehicul ii astepta”, a adaugat primarul Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasa".

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Mai exact, vehiculul stationa pe contrasens, pe o alee marginita de imobile, pentru a astepta iesirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

“BMW-ul a accelerat foarte repede, in momentul in care au iesit. S-a intamplat in centrul orasului. S-a intamplat foarte repede”, a subliniat edilul.

#BREAKING Car hits soldiers outside Paris, six injured: police


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.