Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, considera ca declararea vicepremierului rus persona non grata in Republica Moldova constituie "un act de mare stupiditate politica".
"A-l declara pe prim-viceministrul Rusiei persona non-grata la noi e un act de mare stupiditate politica.

Si e un mare deserviciu pentru Moldova si pentru moldoveni. Nu stiu daca guvernantii fac asta pe cont propriu sau, mai degraba, sunt condusi ca niste marionete de peste Ocean. Cert este ca azi ei au implicat Moldova intr-un conflict diplomatic si geopolitic fara precedent in ultimul sfert de veac. Cu parere de rau pentru Moldova si pentru cetateni, aceasta guvernare duce tara cu viteza maxima spre un grav accident politic si geopolitic. Cind ne vom izbi, vom simti cu totii consecintele, pe ani inainte.

Restabiliarea bunelor relatii cu Rusia, pentru care am pledat ca presedinte, a constituit pentru zeci de mii de fermieri si muncitori o sansa sa obtina locuri de munca si venituri din export. Insa majoritatea parlamentara, guvernul si PDM fac tot posibilul pentru a zadarnici aceste perspective economice si sociale", a scris Igor Dodon pe Facebook.

Reamintim ca Dmitrii Rogozin a fost declarat miercuri persona non grata in Republica Moldova, dupa ce acesta s-a declarat dispus sa vina in septembrie la Chisinau, cu conditia ca autoritatile moldovene sa-i ofere garantii de securitate si sa poata survola toate tarile de pe ruta.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.