Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzau, ca isi doreste interzicerea telefoanelor mobile in scoli, acestea urmand a fi lasate intr-un loc special amenajat, securizat, de unde sa fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat la Buzau ca intentioneaza sa faca modificari, astfel incat telefoamenel mobile sa nu mai fie permise in incinta scolilor.

Acestea ar urma sa fie lasate in locuri special amenajate, securizate, de unde vor fi ridicate la terminarea cursurilor.

Imi doresc foarte mult sa nu se mai foloseasca telefonul in timpul orei si sa existe o zona in care sa se depoziteze telefoanele mobile in timpul orei. Imi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ, dar, pentru asta, avem nevoie si de partener, de autoritatile locale si, de ce nu, de mass-media” a declarat Ministrul Educatiei.

Liviu Pop a vorbit la Buzau si despre desfiintarea notiunii de elev de serviciu, reitertnd ideea lansata recent intr-o vizita la Sibiu. Pop a spus ca oricine altcineva se poate ocupa de paza in scoala, nu un elev care in timpul in care este de serviciu este privat de actul educational

Dorinta mea e sa nu mai fie elev de serviciu, dar, dupa o dezbatere ampla pe regulamentul de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, vom decide alaturi de parteneri, de parinti si de elevi, dar nu imi doresc foarte mult sa nu mai avem serviciu pe scoala”, a mai spus Ministrul Liviu Pop.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a deschis, miercuri, lucrarile Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor. La eveniment participa si senatorul PSD Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educatiei.

Buzaul este pentru a doara oara gazda Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor.

Evenimentul, ajuns la cea de-a 23-a editie, se va desfasura pana pe 4 august, iar la adunare iau parte peste 60 de elevi, dar si profesori din intreaga tara, precum si 4 liceeni si un profesor coordonator din Republica Moldova.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Cu aceasta ocazie, presedintii tuturor Consiliilor Judetene ale Elevilor din tara vor dezbate problemele prioritare ale elevilor pe care ii reprezinta: implementarea Statutului Elevului si stadiul implementarii Rezolutiei reprezentantilor elevilor, adoptate, la Buzau, in iulie 2015.

Totodata, se vor organiza si alegeri pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ale Consiliului National al Elevilor si membri ai Comisiei Nationale de Etica.

Sursa: News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.