Site-ul The Telegraph a publicat din greseala, miercuri, necrologul printului Philip al Marii Britanii, pe care l-a inlocuit ulterior cu un articol despre participarea ducelui de Edinburgh la ultimul sau angajament public individual, inainte de a se retrage din obligatiile regale, la varsta de 96 de ani.

The Telegraph a retras articolul cu titlul provizoriu: ”Prince Philip, Duke of Edinburgh, dies aged XX” (Printul Philip, Duce de Edinburgh, a murit la varsta XX, n.r.), precedat de mesajul scris cu majuscule ”Hold hold hold” (Pastreaza pastreaza pastreaza, n.r.). Textul a fost inlocuit cu un articol intitulat ”Printul Philip se retrage din activitate: Ducele de Edinburgh se va intalni cu Royal Marines in cadrul ultimului eveniment public”.

Desi necrologul nu mai este disponibil pe site-ul publicatiei, in motorul de cautare Google inca mai apare titlul acestuia.

Greseala a fost sesizata si de site-uri precum newstatesman.com.

In luna mai, o alta publicatie, tabloidul The Sun, a publicat din greseala un articol despre moartea printului Philip. Textul avea titlul ”Prince Philip dead at 95, how did the Duke of Edinburgh die, etc etc” (Printul Philip a murit la varsta de 95 de ani, cum a murit Ducele de Edinburgh, etc. etc., n.r.). Articolul a fost inlocuit ulterior cu un alt text, intitulat ”Cine este Printul Philip, care a fost gradul militar al ducelui de Edinburgh si cand s-a casatorit cu regina Elizabeth?”. Necrologul ar fi fost publicat din greseala de un angajat al publicatiei care lucra la actualizarea acestuia.

Printul Philip va participa miercuri la parada Marinei Regale de la Palatul Buckingam, care reprezinta ultimul sau angajament public individual inainte de a se retrage din obligatiile regale la varsta de 96 de ani si dupa onorarea a aproximativ 22.000 de obligatii similare in Marea Britanie.

El se va intalnii cu soldatii care au parcurs 2.677 de kilometri in numele caritatii si va participa din pozitia de Capitan General al Marinei Regale la parada care marcheaza incheierea 1664 Global Challenge.

Desi acesta este ultimul angajament public din calendarul sau, ducele de Edinburgh poate alege sa participe la evenimente viitoare in compania reginei Elisabeta a II-a.

Printul Philip ii va preda stafeta fiului sau si mostenitorului Coroanei, printul Charles, care o reprezinta deja pe regina tot mai frecvent in vizite in strainatate, dar si nepotilor sai Harry si William. Rolul de comandant al Marinei Regale va fi preluat de catre printul Harry.

Citeste si:
In Italia, rubrica de decese se intinde pe 10 pagini
In Italia, rubrica de decese...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.