Qatarul a depus plangere la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) impotriva boicotului comercial care i-a fost impus de Arabia Saudita, Bahrain si Emiratele Arabe Unite (EAU), a declarat reprezentantul Dohei la OMC Ali Aloualid al Sani pentru Reuters.

Qatarul a ”cerut consultari” in mod oficial cu cele trei tari si a obtinut un termen de 60 de zile in care sa fie solutionat contenciosul.

In caz contrar, aceste tari arabe risca un proces si eventuale sanctiuni comerciale ca masura de retorsiune.

Doha intentiona sa depuna plangere impotriva boicotului si la Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI), a mai declarat luni Al Sani.

Arabia Saudita, Bahrainul, EAU si Egiptul si-au intrerupt relatiile diplomatice si economice cu Qatarul pe 5 iunie, acuzandu-l ca sustine organizatii teroriste si o apropiere de Iran, inamicul jurat al Riadului.

Qatarul respinge aceste acuzatii, noteaza News.ro.

Cele patru tari arabe, reunite duminica la Manama, capitala Bahrainului, s-au declarat pregatite de un dialog cu Doha, cu conditia ca emiratul sa accepte unele dintre cerintele lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.