Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat ca testul cu racheta intercontinentala de vineri inseamna ca tot teritoriul Statelor Unite poate fi lovit de acum incolo de Phenian, anunta sambata agentia oficiala nord-coreeana KCNA, citata de AFP.

Kim Jong-un a declarat ca testul a demonstrat capacitatea Coreei de Nord sa lanseze un tir “oriunde si oricand”, potrivit agentiei, care a adaugat ca “liderul a declarat cu mandrie ca testul confirma si ca teritoriul continental al SUA este in raza noastra de actiune”.

Departamentul american al Apararii a anuntat vineri ca racheta trasa de Phenian era o racheta intercontinentala (ICBM), care a parcurs 1.000 de kilometri inainte sa-si incheie traiectoria in mare.

Analiza noastra este ca era o racheta balistica intercontinentala, ceea ce era de asteptat”, a declarat capitanul de vas Jeff Davis, un purtator de cuvant al Pentagonului.

Aceasta racheta, a doua ICBM lansata de Phenian, ”a fost trasa de la Mupyong-ni si a zburat aproximativ 1.000 de kilometri inainte sa cada in apele Marii Japoniei”, a precizat el.

Ea a cazut la 90 de mile marine (167 de kilometri) de Insula japoneza Hokkaido, a precizat Davis.

El a subliniat ca lansarea nu a reprezentat vreo amenintare la adresa Americii de Nord si ca sunt in curs alte analize.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.