Autoritatile franceze au anuntat ca peste 10.000 de persoane au fost fortate sa-si paraseasca locuintele in mijlocul noptii, din cauza extinderii incendiilor de vegetatie, care au facut deja ravagii in Corsica si sudul Frantei, transmite BBC.

De asemenea, echipajele de pompieri au fost desfasurate pentru a lupta cu flacarile in apropiere de localitatea Bormes-les-Mimosas, situata pe malul Marii Mediterane intre Toulon si Saint-Tropez.

Anterior, autoritatile franceze au cerut ajutor din partea tarilor vecine pentru a lupta cu incendiile de vegetatie, care au facut ravagii in Corsica si in sudul Frantei.

Franta a solicitat doua avioane Canadair in cadrul ajutorului european, pentru a pune capat acestor incendii devastatoare”, a declarat in urma cu o zi directorul general al Securitatii Civile, Jacques Witkowski.

In acest moment, 19 aeronave bombardiere cu apa - dintre care zece Canadair, sase Tracker si doua Dash - sunt mobilizate alaturi de 2.000 de pompieri in lupta cu incendiile de vegetatie din sudul Frantei si de pe insula Corsica.

Pe teren, pompierii au reusit sa aduca sub control situatia din sudul Vaucluse si Haute-Corse, dar situatia ramane extrem de delicata in departamentul Var din cauza rafalelor violente de vant, care au alimentat incendiile devastatoare din sudul Frantei.

Aproximativ 3.000 de hectare de vegetatie au fost cuprinse de flacari de-a lungul coastei Mediteranei, precum si in zonele montane interioare si pe insula Corsica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.