Jared Kushner, ginerele si consilierul special al presedintelui Donald Trump, a recunoscut luni ca s-a intalnit cu rusi in patru randuri, in timpul campaniei electorale, dar a dezmintit orice complicitate in vederea unei victorii a socrului sau, relateaza AFP.

Presa americana a publicat un comunicat in acest sens, cu doar cateva ore inaintea audierii lui Kushner in Comisia pentru Informatii a Senatului, potrivit News.ro.

Kushner si-a prezentat in acest comunicat contactele cu ambasadorul rus la Washington Serghei Kisliak si alti oficiali rusi ca facand parte din sarcinile sale normale, in contextul in care se ocupa cu relatiile cu guverne straine in cadrul echipei de campanie a lui Trump.

Eu nu am comis vreo complicitate si nu cunosc pe nimeni altcineva din echipa de campanie care sa fie comis complicitati cu vreun guvern strain, indiferent care ar fi el”, scrie Jared Kushner in acest comunicat de 11 pagini, cittat de ziarul The Washington Post (WP).

Eu nu am avut contacte nepotrivite. Eu nu depindeam de fonduri ruse pentru a-mi finanta afacerile in sectorul privat”, continua el.

Jared Kushner, sotul Ivankai Trump, fiica mai mare a presedintelui american, urmeaza sa fie audiat in ”afacerea rusa” cu usile inchise luni, in Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului, iar apoi, marti, sa fie audiat in Comisia pentru Informatii din cadrul Camerei Rreprezentantilor.

Incepand din mai, o echipa de anchetatori condusa de procurorul special si fostul director FBI Robert Mueller incearca sa stabileasca daca exista legaturi intre un presupus amestec al Rusiei in alegerile americane din 2016 si fosti oficiali din echipa de campanie a lui Donald Trump, membri ai familiei miliardarului si poate chiar presedintele insusi.

Senatul si Camera Reprezentantilor efectueaza anchete separate cu privire la acest subiect.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.