Aceste atacuri informatice au permis publicarea unor declaratii false, care au fost atribuite emirului din Qatar. Declaratiile sunt reponsabile de criza diplomatica din regiune. 
Serviciile americane au primit date potrivit carora inaltii oficiali guvernamentali din Emiratele Arabe Unite au discutat despre atacurile informatice, cu o zi inainte sa aiba loc.

Oficialii au precizat ca nu este clar daca Abu Dhabi a spart serverele sau doar a platit pentru spargerea lor, noteaza stirileprotv.ro.

“Ceea ce este adevarat este comportamentul Qatarului. Finantarea, sustinerea si ajutarea extremistilor, de la talibani la Hamas (…). Incitarea la violenta, incurajarea radicalizarii si subminarea stabilitatii vecinilor”, a declarat emirul Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, intr-un comunicat de presa.

Pe 5 iunie, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egipt si Bahrain au rupt legaturile diplomatice si de transport cu Doha, acuzand Qatarul de terorism. La sfarsitul lunii mai, oficialii de la Doha au anuntat ca declaratiile nu sunt adevarate si ca au fost raspandite de hackeri, insa explicatia a fost respinsa de celelalte state din Golf.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.