Presedintele francez Emmanuel Macron sustine ca omologul sau american Donald Trump i-ar fi spus, in cadrul intalnirilor pe care cei doi lideri le-au avut la Paris saptamana aceasta, ca liderul de la Casa Alba "va incerca sa gaseasca o solutie in lunile urmatoare'' in vederea unei eventuale reveniri a SUA in Acordul de la Paris, informeaza ziarului saptamanal Le Journal du Dimanche (JDD), potrivit AFP.

"Donald Trump m-a ascultat. El a inteles sensul demersului meu, si anume legatura care exista intre incalzirea climatica si terorism", a explicat presedintele Frantei.

"Trump mi-a spus ca va incerca sa gaseasca o solutie in lunile urmatoare. Am vorbit in detaliu despre lucrurile care l-ar putea face sa revina la acordul de la Paris",
a mai spus liderul de la Palatul Elysee, citat de Reuters.

Macron a vorbit si despre reactia din SUA dupa anuntul iesirii din Acord, noteaza stirileprotv.ro. "Eu cred ca el a vazut de asemenea (la el acasa) mobilizarea oraselor, statelor, a lumii din afaceri si a propriului anturaj pentru ca Statele Unite sa ramana angajate in lupta impotriva incalzirii globale".

"Este important sa se mentina dialogul pentru ca SUA sa poata, la un moment dat, sa reintre in tabara actiunii impotriva incalzirii globale si sa joace jocul multilateralismului", a mai declarat Macron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.