Recep Tayyp Erdogan a destituit vineri, cu o zi inainte de implinirea unui an de la puciul esuat, peste 7.000 de politisti, functionari publici si universitari.

Ultimul decret face parte dintr-o represiune declansata de lovitura de stat nereusita, despre care Turcia spune ca a fost organizata de clericul islamic Fethullah Gulen, un fost aliat al presedintelui Tayyip Erdogan. Gulen, insa, neaga acuzatiile care i se aduc.

In total, Turcia a demis sau suspendat peste 150.000 de functionari si a arestat circa 50.000 de persoane din cadrul militar, al politiei, al justitiei, al mediului academic si al altor sectoare, scrie Reuters.

Prin intermediul ultimului decret au fost dati afara nu mai putin de 2.303 de politisti, inclusiv unii de rang inalt, alaturi de 302 universitari din intreaga tara. Decretul a retras, de asemenea, gradele a 342 de ofiteri si militari in retragere.

Mai mult de 240 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise in iulie anul trecut, cand pucistii au incercat sa rastoarne guvernul lui Erdogan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.