Saisprezece oameni si-au pierdut viata dupa ce un avion militar s-a prabusit in comitatul LeFlore, din Mississippi, a anuntat directorul pentru servicii de urgenta din regiune, Fred Randle.

Potrivit lui Randle, toate cele 16 victime erau puscasi marini, noteaza News.ro.

Corpul Puscasilor Marini a anuntat numai ca un avion KC-130 Hercules de transport a intampinat probleme, dar nu a oferit detalii.

Martorii au declarat ca aeronava s-a prabusit luni, in jurul orei locale 16 (marti 00.00 ora Romaniei), la aproximativ 160 de kilometri nord de Jackson, capitala statului Mississippi.

Guvernatorul statului, Phil Bryant, a descris incidentul drept o “tragedie”. “Barbatii si femeile noastre in uniforma isi risca viata in fiecare zi pentru a ne asigura libertatea”, a spus el.

Presa locala scrie ca aeronava s-a prabusit intr-un camp de soia, iar bucatile s-au imprastiat pe o raza de opt kilometri. FBI se afla la fata locului si ajuta la ancheta.

Directorul brigazii locale de pompieri, Marcus Banks, a declarat ca pompierii au fost nevoiti sa se retraga din cauza mai multor explozii puternice, ce este posibil sa fi fost provocate de combustibilul din avion. Potrivit acestuia, 20.000 de litri de spuma au fost puverizati peste epava, pentru a stinge flacarile.

Aeronava prabusita este un KC-130, unul dintre avioanele cel mai intens folosite de armata SUA. Acest model poate fi modificat pentru diverse tipuri de misiuni, de la transport cargo, transport de trupe si pana la realimentare in zbor.

Deocamdata cauzele accidentului nu sunt clare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.