Arabia Saudita si aliatii sai au confirmat primirea raspunsului din partea Qatarului. 

Adel al-Jubeir, seful diplomatiei saudite, a anuntat ca a primit raspuns din partea Qatarului, cu privire la cerintele tarilor care il boicoteaza de o luna: Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Egipt.

"Cele patru tari au primit intr-adevar raspunsul Qatarului, prin intermediul Kuweitului, inainte de data limita stabilita. I se va raspunde la momentul corespunzator", a postat pe Twitter miercuri dimineata Ministerul saudit de Externe, potrivit stirileprotv.ro.

Sefii diplomatiilor celor patru tari se vor intalni miercuri la Cairo pentru a discuta evolutia crizei din Golf. Raspunsul, cel mai probabil, nu e unul satisfacator, dat fiind faptul ca seful diplomatiei Qatarului, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani a precizat ca lista este "nerealista si inacceptabila" si "nu vizeaza terorismul, ci vrea sa puna capat libertatii de exprimare".

Lista solicita: inchiderea televiziunii Al Jazeera si a unei baze militare turce, precum si reducerea relatiilor cu Iranul. ”Lista este facuta pentru ca sa fie respinsa”, a anuntat sambata seful diplomatiei de la Doha. ”Statul Qatar (...) o respinge din principiu”, adauga el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.