Autoritatile ruse au interzis activitatea din Rusia a fundatiei "The Black Sea Trust for Regional Cooperation", cu sediul la Bucuresti. 

Fundatia este conceputa ca un proiect, dezvoltat de o organizatie americana prestigioasa, "German Mashall Fund" impreuna cu Ministerul Roman de Externe.

A fost inclusa, de catre Ministerul rus de Justitie, pe lista organizatiilor a caror activitate este indezirabila intrucat "ameninta bazele ordinii constitutionale din Rusia".

Alexandru Beleavschi, corespondentul RRA la Moscova, a transmis ca pe aceeasi lista neagra figureaza si alte zece ONG-uri straine, cele mai multe dintre ele fiind americane. Intre acestea, se numara si Fundatia pentru o Societate Deschisa, fondata de George Soros.

Fundatia "The Black Sea Trust for Regional Cooperation" a fost lansata in octombire 2007 si a reprezentat un parteneriat intre Ministerul Afacerilor Externe si fundatia americana "German Mashall Fund of the United States - a Memorial to the Marshall Plan", potrivit MAE, citat de digi24.ro.

BST este unul dintre primele proiecte destinate regiunii Marii Negre, care au fost propuse in mediul nonguvernamental, in contextul avansarii comunitatii democratice euro-atlantice, in zona aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.