Stephen Hawking, cel supranumit "cel mai inteligent om de pe Planeta", atrage atentia ca decizia lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris poate avea "consecinte catastrofice" pentru Pamant. 

„Suntem aproape de punctul in care incalzirea globala va deveni ireversibila. Actiunile lui Trump ar putea face ca Pamantul sa devina asemanator lui Venus, cu o temperatura de peste 250 de grade si ploi cu acid sulfuric", a declarat Stephen Hawking, potrivit digi24.ro.

Hawking a catalogat schimbarea climei drept: "unul dintre cele mai mari pericole pe care le are de infruntat umanitatea". El considera ca impactul ar putea fi mai mic daca se vor lua masuri.

Referitor la deciziile luate de Donald Trump, Stephen Hawking considera ca "prin faptul ca neaga existenta schimbarilor climatice si prin faptul ca a retras SUA din Acordul de la Paris, Donald Trump va cauza un rau ireparabil planetei si va pune in pericol mediul inconjurator, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri".

Profesorul, in varsta de 75 de ani, nu este optimist in privinta sanselor de supravietuire a omului pe Pamant: "evolutia a indus lacomia si agresivitatea in structura genomului uman. Nu exista semne ca aceste conflicte la care asistam ar putea sa se tempereze. Iar dezvoltarea tehnologiei militare si a armelor de distrugere in masa ar putea fi dezastruoase. Cea mai buna sansa de supravietuire a rasei umane ar putea fi coloniile independente din spatiu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.