Presedintele Chinei, Xi Jinping, sustine ca relatiile dintre China si Rusia sunt la cel mai bun nivel din istorie, in timp ce cele dintre China si SUA sunt marcate de "factori negativi", relateaza agentia Xinhua.

"Eu si presedintele Vladimir Putin am construit relatii de lucru bune si o prietenie personala stransa. Voi incepe o vizita de stat in Rusia la invitatia presedintelui Putin. Cred ca vizita va da un nou impuls dezvoltarii relatiilor dintre China si Rusia", a declarat liderul chinez, potrivit Xinhua, citata de digi24.ro.

In ceea ce priveste relatiile cu SUA, lucrurile stau diferit. "Relatiile bilaterale (chino-americane) au fost afectate de factori negativi”, a declarat Xi Jinping, potrivit televiziunii de stat CCTV, in cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul sau american, Donald Trump.

Speram ca SUA vor putea trata corect chestiunile referitoare la Taiwan, in conformitate cu principiul 'o singura China", sustine Xi Jinping.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.