Vizita oficiala a presedintelui SUA, Donald Trump a aprins spiritele protestatarilor. Acesta urmeaza sa se intalneasca cu prim-ministru Theresa May, in vederea unei discutii informale. 

Desi amanata luna trecuta, pe fondul temerilor ca ar putea fi perturbata din cauza protestelor, vizita a fost reprogramata. Aflata in vizita la Casa Alba, Theresa May si-a reafirmat invitatia.

Potrivit The Guardian, oficialii ar fi fost avertizati asupra faptului ca presedintele american ar veni in vizita in Turnberry, unde detine un resort de golf. Donald Trump va face acest ocol saptamana viitoare, timp in care se va afla la Summit-ul G20, noteaza stirileprotv.ro.

Pentru a se asigura ca nimeni nu va perturba vizita lui Trump, prim-ministru britanic a decis ca data exacta a vizitei, sa fie anuntata cu 24 de ore inainte.

Desi vizita a fost formulata oficial, inca din luna februarie a acestui an, mai multi activisti, parlamentari si sindicate au promis ca vor organiza manifestatii de proportii, daca presedintele american va efectua o vizita de stat in Marea Britanie: "Sa-l oprim pe Trump".

De aceea, la inceputul lunii iunie, Donald Trump a marturisit ca nu doreste sa efectueze vizite de stat, pana cand poporul britanic nu va fi de acord cu aceasta decizie.

Dupa ce au aflat ca presedintele SUA le-ar putea vizita tara, protestatarii au lansat o avertizare pe Twitter: "Donald Trump intentioneaza sa se furiseze in Marea Britanie pentru a evita protestele. Sunteti dispusi sa va angajati sa protestati in acest bigot in cel mai scurt timp?".

Trump va vizita Polonia inainte de Summit-ul G20 si inainte de a-si vizita aliatii traditionali: Marea Britanie, Franta si Germania, in turneul sau european.

Fostul prim-ministru al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski acuza Regatul Unit ca ar fi invidios pe decizia presedintelui american de a vizita prima data Polonia. "Noi am inregistrat un nou succes: vizita lui Trump... Altii ne invidiaza, iar britanicii ne ataca din aceasta cauza", sustine Kacynski.

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.