Seful Secretariatului pentru Economie de la Vatican, cardinalul de origine australiana George Pell, a fost acuzat de multiple abuzuri sexuale in Australia. 

"Cardinalul Pell a fost inculpat si este chemat sa se prezinte pentru audieri la Tribunalul din Melbourne pe data de 18 iulie", a declarat Shane Patton, comisar adjunct in cadrul Politiei din statul australian Victoria, potrivit mediafax.ro.


Acesta a adaugat ca pe numele oficialului au mai fost formulate si alte acuzatii sau plangeri referitoare la abuzuri sexuale.

In varsta de 76 de ani, Pell conduce, in prezent, departamentul economic de la Vatican. El negat in mod categoric orice acuzatii de acest fel.

Raspunsul oficial a venit din partea Vaticanului, printr-un comunicat de presa, care a precizat ca George Pell se va intoarce cat mai repede in Australia, pentru a raspunde personal acuzatiilor care i se aduc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.