Siria respinge acuzatiile aduse de SUA si mentioneaza ca nu a folosit niciodata arme chimice. Ali Hadar, ministrul pentru reconciliere, a declarat ca anuntul Casei Albe anunta "o batalie diplomativa", indreptata asupra Siriei in cadrul ONU. 

Dupa ce Casa Alba anunta, printr-un comunicat de presa, ca regimul din Damasc pregateste un atac cu arme chimice, indreptat impotriva civililor si, in special, copiilor, Siria a venit cu un raspuns categoric.

Presedintele Bashar al-Assad sustine ca totul este o "minciuna" conceputa de SUA pentru a justifica atacul cu rachete pe care Donald Trump l-a ordonat recent si neaga orice utilizare a armelor chimice.

Rusia sprijina Siria si considera ca avertismentul trimis de SUA este inacceptabil. Cu toate acestea, constata ca exista inca un pericol potential pentru provocari repetate cu utilizarea armelor chimice in Siria, pentru ca exista dovezi ca jihadistii detin astfel de arme, noteaza mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.