Patru dintre statele arabe au rupt legaturile diplomatice cu Qatarul si au instaurat o blocada economica. Acestea au trimis vineri o lista cu 13 cereri pentru a pune capat crizei diplomatice. 

Lista a fost semnata de Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egipt si Bahrein, iar printre aceste masuri se numara: inchiderea televiziunii Al Jazeera, reducerea legaturilor cu Iranul, inchiderea uneia dintre bazele militare din Qatar, precum si predarea tuturor teroristilor ce provin din aceste patru state.

Tarile au acordat Qatarului un termen de 10 zile pentru indeplinirea acestor cereri. Cele patru tari au primit sprijinul SUA in acest demers, Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, declarand ca vecinii Qatarului au inaintat cereri "rezonabile si aplicabile", noteaza mediafax.ro.

Lista vine dupa ce Qatarul a anuntat, in repetate randuri, ca doreste sa negocieze concesii, in cazul in care i se trimite o lista de cereri. Acestia insista ca isi doresc ca tarile arabe sa ridice blocada, ce impiedica livrarea de alimente si medicamente. In continuare, regimul de la Doha respinge acuzatiile potrivit carora ar sustine organizatii teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.