Moscova considera nepotrivita si incorecta declaratia SUA, care conditioneaza sanctiunile impuse Rusiei de retragerea sa din estul Ucrainei. 

"Am spus in mod repetat ca Rusia nu este prezenta in teritoriul Donbass (regiune din estul Ucrainei). De aceea, noi consideram astfel de declaratii drept nepotrivite si incorecte”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, potrivit digi24.ro.

Replica vine in urma declaratiilor facute de purtatorul de cuvant al Casei Albe, care a afirmat ca sanctiunile impuse Rusiei vor ramane in vigoare pana in momentul in care Moscova se va retrage din estul Ucrainei.

In acelasi timp, Moscova a amintit ca are in vedere o serie de contramasuri, pe care le va aplica drept raspuns la noile sanctiuni impuse de SUA.

„Se presupune de la sine ca principiul de baza al reactiei este reciprocitatea. Fireste, la nivelul expertilor nostri sunt formulate si propuse diferite variante ale sanctiunilor”,
a adaugat acesta.

Kremlinul nu exclude posibilitatea unei intalniri intre Vladimir Putin si Donald Trump.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.