Doua bombardiere americane desfasoara exercitii militare in Coreea, impreuna cu avioanele de lupta sud-coreene. Anuntul a fost facut de oficialii de la Seul. 

"Fortele noastre aeriene intentioneaza sa efectueze astazi exercitii comune cu doua bombardiere B-1B, deasupra Peninsulei Coreene", a declarat Kim Sung-Duk, ofiter pentru relatii publice al fortelor aeriene sud-coreene, potrivit mediafax.ro.

Acesta a precizat ca exercitiile vor dura cateva ore si sunt parte integranta in actiunile desfasurate in mod curent. Bombardierele americane sunt elemente importante in zona Asia-Pacific. Exercitiul de marti va simula un bombardament in apropierea bazei Pilsung Range.

Fortele aeriene SUA nu au dorit sa ofere amanunte despre exercitiile militare din zona: "Din motive de securitate operationala, nu vom discuta exercitiile pe care intentionam sa le efectuam cu aliatii nostri", a declarat un oficial al armatei americane.

In aceeasi zi, o nava americana de razboi a sosit in Coreea de Sud si urmeaza sa participe la o demonstratie intre cele oua state.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.