Tabloidul The Sun a publicat in editia de vineri o lista de 65 de persoane despre care afirma ca au murit sau au fost date disparute in incendiul din blocul turn de locuinte sociale, despre care politia afirma ca s-a soldat cu 17 morti si al carui bilant avertizeaza ca va creste, relateaza Reuters.

UPDATE 19 iunie Politia a anuntat astazi ca 79 de oameni au murit.


Intrebat joi daca numarul mortilor in incendiul de la Grenfell Tower poate depasi 100, comandantul Politiei din Londra Stuart Cundy a raspuns ca ”as vrea sa sper ca nu va fi vorba de un numar cu trei cifre”.

Cautarea victimelor incendiului de la Grenfell Tower, din Londra, ar putea dura luni de zile, a declarat, joi, un sef al Politiei londoneze.

Comandantul Stuart Cundy a avertizat ca o parte dintre victimele incendiului este posibil sa nu fie identificate niciodata.

Politia a anuntat ca 17 oameni au murit in incendiu si ca bilantul probabil ca va creste. Intrebat daca numarul final va fi avea doua sau trei cifre, Cundy a raspuns : “Mi-ar placea sa sper ca nu va fi cu trei cifre”.

Pompierii au stins joi ultimele flacari in imobilul cu 24 de etaje si actioneaza in vederea asigurarii imobilului pentru a continua sa caute victime. Familii intregi au fost date disparute inca.

Comandanta pompierilor londonezi Dany Cotton a declarat pentru Sky News ca ar fi un miracol ca cineva sa mai fie gasit in viata inauntru.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.