Ministerul rus al Apararii a anuntat vineri ca verifica informatii potrivit carora l-ar fi ucis pe liderul gruparii Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi la sfarsitul lui mai, intr-un atac aerian in apropiere de orasul sirian Rakka, scriu agentiile ruse de presa. 

UPDATE 15:27 Kremlinul si MAE rus nu pot confirma uciderea liderului organizatiei terorist Stat Islamic
Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat vineri sa comenteze anuntul potrivit caruia liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi ar fi fost ucis intr-un raid al Rusiei, in timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a subliniat ca Moscova nu poate confirma 100% informatia.

”Potrivit unei informatii care este verificata acum prin diverse canale, liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, care a fost eliminat in atac, era prezent la intalnire”,
a anuntat ministerul, potrivit RIA Novosti, potrivit News.ro.

Aceasta nu este prima oara cand este anuntata uciderea liderului jihadist.

Locul unde se afla al-Baghdadi este necunoscut, insa se crede ca s-ar fi aflat la Mosul, in Irak, inainte ca o coalitie condusa de Statele Unite sa lanseze o ofensiva in vederea recuceririi orasului, la sfarsitul lui 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.