Statul Islamic a raspandit un mesaj audio, prin intermediul unui purtator de cuvant, prin care indeamna adeptii gruparii sa initieze atacuri impotriva mai multor state, zone. 

Un purtator de cuvant al Statului Islamic indeamna adepti ai gruparii jihadiste, intr-un mesaj audio, la atacuri in Statele Unite, Europa, Rusia, Australia, Irak, Siria, Iran si Filipine, in timpul lunii sfinte a Ramadanului care a inceput la sfarsitul lui mai, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Acest clip audio a fost postat luni pe canalul Telegram al Statului Islamic, o aplicatie de mesagerie incriptata.

El a fost atribuit purtatorului de cuvant al gruparii Abi al-Hassan al-Muhaje.

Autenticitatea inregistrarii nu a putut fi verificata independent de Reuters, insa agentia scrie ca este aceeasi voce din mesaje audio anterioare.

”O, lei din Mosul, Rakka si Tal Afar, Allah binecuvanteaza aceste brate pure si fete luminoase, atacati-i pe cei care-l resping si apostatii si luptati impotriva lor cu puterea unui singur om”, indeamna al-Muhajer. ”Cei care-l resping” este o expresie jignitoare pe care jihadistii sunniti o folosesc pentru a-i desemna pe musulmanii siiti.

”Ma adresez fratilor in credinta din Europa, America, Rusia, Australia si altora. Fratii vostri din tarile voastre au procedat bine, asa ca adoptati-i ca modele si faceti ce-au facut ei”, mai indeamna el in acest mesaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.