Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, spune ca a retinut remarca lui Donald Trump privind lupta anticoruptie si statul de drept, adaugand ca cea mai grava forma de coruptie de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor institutii care a dus la transformarea luptei anticoruptie in instrument politic.

Din discursul presedintelui Trump, am retinut in mod deosebit remarca privind lupta anticoruptie si pentru un stat de drept, care se desfasoara la noi in tara. Este un punct de vedere pe care l-am sustinut permanent si pe care-l sustin in continuare. Asa cum am subliniat in repetate randuri, coruptia nu s-a manifestat la noi doar in domeniul financiar. Cea mai grava forma de coruptie este coruptia generata de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor institutii”, se arata intr-un comunicat al presedintelui Senatului.

Calin Popescu-Tariceanu sustine ca lupta anticoruptie este folosita in scopuri politice, fapt ce reprezinta in sine o forma de coruptie. ”Lupta noastra cu coruptia trebuie sa se focalizeze mai mult ca oricand pe cei care au transformat lupta anticoruptie intr-un instrument politic impotriva adversarilor, impotriva democratiei, a drepturilor Omului, devenind astfel ei insisi corupti”, considera presedintele ALDE.

Intalnirea dintre presedintii Romaniei si SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezinta un panaceu pentru provocarile cu care ne confruntam la noi acasa”, a conchis Tariceanu.

Donald Trump l-a elogiat pe presedintele Klaus Iohannis, la conferinta comuna de presa sustinuta la Casa Alba, pentru efortul depus de seful statului roman pentru combaterea coruptiei si pentru apararea statului de drept.

”Domnul presedinte, vrea sa aplaud curajul dv., eforturile curajoase ale Romaniei de a combate coruptia si de a apara domnia legii. Acest efort este necesar pentru a crea un mediu in care comertul sa infloreasca si oamenii sa prospere”, a declarat Donald Trump.

Presedintele american a afirmat ca Romania are sprijinul Statelor Unite in procesul de combatere a coruptiei. ”Sprijinim foarte mult Romania si aceasta lupta impotriva coruptiei. A facut o treaba extraordinara (Iohannis - n. red) Stim ce s-a intamplat, iar el o sa castige aceasta lupta si are sprijinul nostru”, a mai spus Trump.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.