Un cioban a murit, iar alti trei au fost raniti in urma unui conflict izbucnit la Campu lui Neag, in judetul Hunedoara, acestia fiind cu oile la pascut in zona Saua Paltina din Masivul Retezat. Bataia a pornit in urma unui conflict mai vechi intre ciobani, iar ranitii au fost coborati de pe munte de catre jandarmii montani si salvamontisti.

Incidentul a fost anuntat la 112 vineri seara, in jurul orei 19.00. Apelul a fost facut de catre unul dintre ciobanii implicati in scandal, care spunea ca a fost lovit si ca are nevoie de ingrijiri medicale.

Dupa cinci ore de la apel, in jurul orei 23.00, patru jandarmi montani din cadrul Postului Campu lui Neag, trei salvamontisti din cadrul formatiunii Uricani, precum si doi politisti din cadrul Politiei orasului Uricani au ajuns la locul in care s-a produs scandalul, respectiv in zona Saua Paltina, din Masivul Retezat.

Jandarmii montani, politistii si salvamontistii au ajuns in zona Saua Paltina in jurul orei 23.00 si au constatat ca la conflict au participat cinci ciobani. Trei dintre acestia erau raniti si li s-a acordat primul ajutor de catre salvamontisti. Totodata s-a constatat ca un alt cioban nu mai prezenta semne vitale.

Avand in vedere situatia, catre zona Saua Paltina au pornit cinci politisti si un reprezentant al Serviciului de Medicina Legala, precum si alti cinci jandarmi montani si 12 salvamontisti, pentru a-i transporta pe cei trei raniti,

Incepand cu ora 01.00, jandarmii montani si salvamontistii au inceput actiunea de coborare a celor trei persoane ranite. Doua dintre acestea necesitand transportul cu targa UT-2000, iar cea de-a treia se putea deplasa, fiind doar ajutat”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii sambata de Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

Doi dintre ciobanii raniti au fost preluati de ambulanta de la baza muntelui si dusi la spital, iar cel de-al treilea a fost condus de jandarmii montani la spitalul din Lupeni.

Anchetatorii spun ca acest conflict, care este unul mai vechi, a izbucnit intre doi frati pe de-o parte si alti trei ciobani pe de alta parte.

Citeste si:
Istoric: Ce rol are Rusia în conflictul Serbia-Kosovo
Istoric: Ce rol are Rusia în...

Cei trei ciobani raniti sunt din comuna Pui, judetul Hunedoara si din judetele Alba si Vaslui.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.