Un ”barbat inarmat cu un cutit” tinea ostatici ”mai multi angajati” ai unui centru de recrutare din Newcastle, in nord-estul Angliei, a anuntay vineri politia locala.

”Negociatori se afla la fata locului”, a adaugat Politia din Northumbria intr-un comunicat, precizand ca a fost chemata sa intervina catre ora locala 8.00 (10.00, ora Romaniei).

Ea anunta ca nimeni nu a fost ranit si ca mai multi angajati au reusit sa fuga.

Luarea de ostatici de catre acest barbat ”cunoscut centrului de cautare de locuri de munca” era tratata ca un ”incident izolat”, a precizat politia.

”Locuinte studentesti situate in apropiere de centru au fost evacuate”, iar statia de metrou vecina, Byker, a fost inchisa ”din precautie”, au adaugat autoritatile.

Aceasta interventie are loc intr-o atmosfera tensionata, la sase zile dupa atentatul soldat cu opt morti si aproape 50 de raniti in centrul capitalei britanice si la o zi dupa alegerile legislative anticipate in care premierul Theresa May si-a pierdut majoritatea absoluta in Parlament.

In Regatul Unit au avut loc trei atentate in trei luni. In doua dintre ele au fost folosite cutite, scrie News.ro.

Sambata seara, o camioneta a lovit pietoni pe London Bridge, dupa care cei trei barbati de la bord au injunghiat oameni in cartierul Borough Market.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.