Cea mai recenta editie a publicatiei ISIS pentru Balcani "Rumyiah", formuleaza o amenintare la adresa sud-estului Europei, regiune care a fost ferita pana acum de atentia jihadistilor. 

Autorul articolului precizeaza ca Statul Islamic "nu a uitat de Balcani". Principala tinta ISIS in Balcani este reprezentata de "necredinciosii" croati si sarbi, care au comis "crime impotriva musulmanilor din Bosnia si Kosovo". Printre tarile vizate se numara insa si Romania.

„In curand soldatii Califatului vor marsalui in Belgrad, Zagreb, Sarajevo, Tirana, Pristina, Skopje si alte orase”, conchide autorul articolului, potrivit stirileprotv.ro.

Publicatia dedicata regiunii balcanice a fost lansata in anul 2016, insa aceasta este prima editie care contine amenintari directe la adresa statelor din sud-estul Europei.

Specialistii considera ca editia este scrisa in limba bosniaca tocmai pentru ca ISIS vizeaza adeptii cu pregatire militara din acea zona.

Pana in prezent, Statul Islamic are in jur de 800-900 de adepti, cetateni ai statelor din Balcani, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii de Securitate din Kosovo. Cei mai multi dintre ei sunt din Bosnia, Kosovo si ALbania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.