Primele avioane de lupta F-35A au fost prezentate de Mitsubishi Heavy Industries și Lockheed Martin. Asamblate in SUA, ele vor intra in flota de aparare a Japoniei. 

Avionul de lupta F-35A a fost un proiect conceput de specialistii din noua tari, printre care se numara SUA si Marea Britanie. Capacitatea sa de a trece nedetectat de radare, i-a determinat pe specialisti sa il numeasca "avionul invizibil", potrivit digi24.ro.

Dotarea flotei Japoniei a venit ca urmare a deciziei Guvernului nipon, care, in 2011, a hotarat inlocuirea flotei de avioane cu 42 de aeronave de lupta. Cele patru exemplare produse in SUA au fost deja livrate Japoniei, urmand ca restul sa fie asamblate in tara.

Testele de zbor debuteaza chiar din aceasta luna, iar procesul cuprinde intoarcerea lor in SUA pentru teste suplimentare si antrenamentul pilotilor. Destinatia finala este baza aeriana Misawa.

Costul pentru o astfel de aeronava este aproximativ 126 milioane de dolari, insa, pentru fiecare exemplar, este calculat in functie de programul de achizitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.