Arabia Saudita, Egiptul, Emiratele Arabe Unite si Bahreinul au rupt luni relatiile cu Qatarul, declansand astfel cea mai grava criza diplomatica din regiune din ultimii ani. Aceasta decizie vine ca o consecinta a felului in care Qatar-ul alege sa sustina anumite grupari militare, printre care se numara jihadistii Statului Islamic si al-Qaida.

UPDATE 16:48 Egiptul i-a dat un termen de 48 de ore ambasadorului Qatarului sa paraseasca tara, iar autoritatile de la Cairo si-au rechemat inaltul reprezentant de la Doha, relateaza agerpres.ro.

Tari precum Arabia Saudita, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite si Yemen, au ales sa rupa relatiile diplomatice cu Qatar-ul. Regatul este acuzat de faptul ca sustine grupari militare precum: Statul Islamic sau al-Qaida, scrie stirileprotv.ro.

Consecintele crizei din Golf

Preturile petrolului sunt in crestere; contractele au crescut cu pana la 1,6% la bursa din New Work. In timp ce SUA a incearcat din rasputeri sa tempereze conflictul, acesta a escaladat in urma unei dispute pentru Fratia Musulmana din Egipt.

Zeci de zboruri au fost anulate inca din aceasta dimineata, dupa doar cateva ore de la anuntul facut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.