Al Gore si Leonardo DiCaprio se numara printre personalitatile care l-au criticat pe presedintele american Donald Trump pentru decizia sa de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice.
Fostul vicepresedinte Al Gore a spus ca retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice este o actiune ”nesabuita si nejustificata”.

”Retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice este o actiune nesabuita si nejustificata. Submineaza statutul Americii in lume si ameninta sa provoace daune abilitatii umane de a rezolva criza climatica in tim putil. Insa nu va faceti griji: daca presedintele Trump nu isi va indeplini rolul de conducator, il va suplini poporul American”, a spus Al Gore.

Creator al filmului ”Un adevar incomod/ An Inconvenient Truth” (2006), care a castigat Oscarul pentru cel mai bun documentar, Al Gore, activist recompensat cu premiul Nobel pentru Pace in 2007, este de parere ca lumea se afla in mijlocul unei revolutii a energiei curate si un om nu o poate opri.

”Lideri civili, primari, guvernatori, directori executive, investitori si cea mai mare parte din comunitatea de afaceri vor raspunde acestei provocari. Ne aflam in mijlocul unei revolutii a energiei curate, care nu poate fi oprita de o persoana sau un grup. Decizia presedintelui Trump se afla in conflict cu ceea ce majoritatea americanilor isi doresc de la presedintele lor. Insa, indiferent de ceea ce va face el, noi ne vom asigura ca tranzitia noastra inevitabila la o economie de energie curate va continua”.


Leonardo DiCaprio a spus ca viitorul planetei a fost amenintat de decizia neglienta a presedintelui Donald Trump si le-a cerut fanilor sai sa actioneze, scrie News.ro.

”Astazi, viitorul mediului planetei noastre a fost amenintat de decizia neglijenta a presedintelui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice. Viitorul nostru ca planeta este mai supus riscului ca niciodata. Pentru americani si membri ai comunitatii mondiale care cauta o conducere ferma in privinta problemelor climatice, aceasta actiune este profund demobilizatoare. Acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa fim determinati sa rezolvam prolema schimbarii climatice, si sa contestam acei lideri care nu cred in faptele demonstrate stiintific sau in adevaruri empirice. Este timpul sa actionam, sa ne organizam, sa ripostam si sa ne directionam energia in actiuni politice de baza”, a scris actorul pe Instagram.

DiCaprio si-a incheiat mesajul spunandu-le fanilor sai ca pot incepe sa se implice prin a sprijini o serie de organizatii ”aflate in linia intai a acestei lupte”.

Intre vedetele care s-au exprimat pe retelele de socializare cu privire la acest subiect se numara John Legend, care a scris ca ”Trump este rusinea noastra nationala”, cantareata si actrita Bette Midler, care a notat ca nu a existat niciodata in istoria SUA un ”asemenea megaloman distructiv” la Casa Alba, si regizorul de film Ava DuVernay, care a spus ca decizia este ”rusinoasa”.

Regizorul Michael Moore este de parere ca ”Trump tocmai a comis o crima impotriva umanitatii”. ”Acest pradator recunoscut si-a extins actiunile catre intreaga planeta”, a scris el.

Actrita Alyssa Milano a subliniat faptul ca sunt doar doua tari care nu fac parte din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice – Nicaragua si Siria.

”Un idiot in varsta de 70 de ani care crede ca shimbarea climatica este o farsa a angajat o trupa pentru a celebra moartea mai rapida a Pamantului. Asta este mai mult decat jenant”, a scris actorul Ike Barinholtz.


Pe de alta parte, realizatorul TV Piers Morgan a spus ca nu este de acord cu decizia lui Donald Trump, dar crede ca presedintele incearca sa obtina ”o intelegere mai buna”.

Presedintele american Donald Trump a anuntat joi retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.