George Soros si-a afirmat ferm pozitia, in cadrul Bruxelles Economic Forum. Acesta sustine ca UE functioneaza, in plan intern, pe baza unor tratate "depasite de situatie". El reclama puterile externe, ostile, care influeneaza buna functionare a Uniunii. 
In plan intern, George Soros considera ca Uniunea Europeana prezinta disfunctionalitati ale tratatelor, ce nu mai pot fi adaptate vremurilor actuale, iar acest lucru, sustine el, se intampla inca din 2008, din perioada crizei financiare.

"In plan extern, UE este inconjurata de puteri ostile: Rusia lui Putin, Turcia lui Erdogan, Egiptul aflat sub puterea ISIS si America pe care lui Trump iar placea sa o creeze dar nu poate. In plan intern, UE este guvernata de tratate depasite inca de la criza financiara din 2008 incoace. Aceste tratate au devenit din ce in ce mai putin relevante pentru pastrarea status-Quo-ului", sustine Soros, potrivi stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.