Donald Trump a sosit marti la Roma, in prima sa vizita europeana de cand a fost ales presedinte al Statelor Unite, si s-a intalnit miercuri dimineata cu Papa Francisc, relateaza AFP.

Este vorba despre cea de a treia etapa a unui turneu care l-a condus in Arabia Saudita, in Israel si Cisiordania si care care va continua la Bruxelles, la un summit NATO si in Sicilia, unde va asista la G7 la Taormina.

Aeronava prezidentiala Air Force One a aterizat catre ora locala 18.26 (19.26, ora Romaniei) pe Aeroportul Fiumicino, la Roma, unde au fost implementate masuri de securitate importante.

Miercuri presedintele american s-a intalnit, la Vatican, la ora locala 8.30 (9.30, ora Romaniei) cu Papa, cu care pare ca are numeroase subiecte de disensiune - intre altele, obstacole in calea imigratiei, liberalismul economic, vanzarea de armament si pedeapsa cu moartea.

Insa cei doi ar putea, de asemenea, sa se concentreze asupra punctelor comune, ca lupta intransigenta impotriva avortului.

Trump l-a salutat pe Francisc in Sala del Tronetto, sala micului tron, la etajul doi al Palatului Apostolic.

Cei doi au dat mana, iar Trump a spus ca a este ”o onoare foarte mare” sa se afle acolo.

Ei au pozat si s-au asezat la biroul Papei pentru a-si continua conversatia. Intalnirea lor este privata.

Inainte sa dea mana, Trump s-a indreptat catre Sala Sf Ambrozie, condus de gentilomi ai Sanctitatii Sale, un fel de garzi de onoare nobiliare, scrie News.ro.

Impreuna cu seful statului american se afla Prima Doamna Melania Trump, care avea capul acoperit cu un val, potrivit protocolului Vaticanului.

Dupa aceasta intalnire, cuplul prezidential american va avea privilegiul unei vizite la Capela Sixtina si a celebrei bazilici, capodopera lui Michelangelo si Bernini.

Donald Trump se va intalni dupa aceea cu presedintele si seful Guvernului italieni, la Palatul Quirinal, in timp de sotia sa va vizita copii bolnavi la Spitalul Bambino Gesù, iar fiica si consiliera sa Ivanka va vizita comunitatea Sant'Egidio, in centrul Romei, cu care va vorbi despre lupta impotriva traficului de migranti.

Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

Avionul Air Force One va pleca miercuri dupa-amiaza catre Bruxelles, unde presedintele american urmeaza sa fie primit de rege si premier, inainte sa se intalneasca joi cu reprezentanti europeni si omologii sai la NATO.

Donald Trump va reveni apoi pe teritoriul italian, la un summit G7 la Taormina, vineri si sambata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.