Jihadistii Statului Islamic au revendicat marti dupa-amiaza atentatul terorist, care a zguduit noaptea trecuta Manchester. De asemenea, reprezentantii gruparii teroriste au precizat ca nu este vorba de un atentat sinucigas, ci de explozia unui dispozitiv plantat in incinta Manchester Arena, transmite Reuters.

Un soldat al califatului a reusit sa planteze un dispozitiv explozibil la o intalnire a cruciatilor din orasul Manchester”, se arata in declaratia transmisa de jihadistii Statului Islamic.

Un numar de 22 de persoane, inclusiv minori, si-au pierdut viata, iar alte 59 au fost ranite, dupa ce o bomba a explodat noaptea trecuta in incinta Manchester Arena, in timp ce multimile plecau de la un concert sustinut de cantareata americana Ariana Grande.

De asemenea, autoritatile britanice au precizat ca ar fi vorba de un atentat sinucigas si au identificat inclusiv un posibil atacator, potrivit unei declaratii a premierului Theresa May.

Adeptii ISIS sarbatoreau de dimineata pe retele de socializare, dupa explozia care a zguduit metropola Manchester. Conturi afiliate gruparii teroriste au folosit hashtaguri cu privire la explozie si au postat mesaje prin care sarbatorea atentatul sangeros de la Manchester Arena.

De asemenea, unii utilizatori au indemnat la comiterea unor atacuri asemanatoare in alte zone. Unele mesaje prezinta atentatul ca pe un act de razbunare fata bombardamentele coalitiei Irak si Siria.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.