Coreea de Sud a tras mai multe focuri de avertizare marti asupra unui obiect neidentificat care a trecut granita dinspre Coreea de Nord, transmite Bloomberg. Presa locala sustine ca ar fi putut fi vorba despre o drona nord-coreeana.

Armata sud-coreeana verifica ce obiect zburator a trecut granita in teritoriul sau. Focurile de arma au avut rolul de avertizare.

Se preconizeaza ca au fost trase aproximativ 90 de focuri de arma, potrivit unor surse citate de agentia Yonhap, scrie digi24.ro.

In urma cu doua zile, armata sud-coreeana a anuntat lansarea unui proiectil neidentificat de catre regimul de la Phenian. Un oficial militar sud-coreean a anuntat duminica dupa-amiaza ca racheta lansata de regimul de la Phenian a ajuns la o altitudine maxima de 560 de kilometri, inainte de a se prabusi in apropiere de zona economica exclusiva a Japoniei, transmite Reuters.

Mai mult, racheta lansata se aseamana cu modelul Pukguksong-2, adica o versiune actualizata si cu raza de actiune extinsa a rachetelor balistice lansate de pe submarinele regimului de la Phenian.

Ministerul de Externe de la Seul a condamnat ultimul tir balistic, sustinand ca o asemenea actiune ”nesabuita si iresponsabila” distruge sperantele noii administratii de a aduce pace in peninsula Coreeana.

Presedintele Monn Jae-in a preluat puterea pe 10 mai, promitand o abordare mai moderata in relatie cu regimul lui Kim Jong-un.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.