Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenta al Guvernului COBRA marti, la ora locala 9.00 (11.00, ora Romaniei), dupa ce 22 persoane au fost ucise dupa un concert la Manchester, potrivit postului Sky News, citat de Reuters si The Associated Press.

Campania in vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie a fost suspendata in Marea Britanie, in urma exploziei de la Manchester Arena, soldata de asemenea cu aproximativ 50 de raniti.

May a anulat evenimentele de campanie de marti. ”O sursa conservatoare a declarat pentru (agentia britanica de presa) The Press Association ca premierul a suspendat campania in vederea alegerilor generale”, a anuntat marti Sky News.

De asemenea, liderul liberal-democrat Tim Farron a anulat un tur de campanie in Gibraltar in urma exploziei, pe care politia a anuntat ca o trateaza drept un atac terorist.

Britanicii sunt chemati la urne pe 8 iunie.

Sondajele din ultimele zile au aratat o scadere puternica a scorului important cu care Partidul Conservator era creditat in fata Partidului Laburist, insa May urmeaza sa invinga.

Corbyn a vorbit cu May si au convenit sa suspende campania electorala

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn a anuntat marti ca a convenit impreuna cu premierul Theresa May, sefa partidului Conservator, sa suspende campania electorala pana la noi ordine, relateaza The Associated Press.

Corbyn s-a declarat ”ingrozit” de evenimentele de la Manchester si a spus ca se gandeste la familiile si prietenii celor care au fost ucisi si raniti.

Evenimentele de campanie in vederea alegerilor anticipate de la 8 iunie sunt astfel suspendate, in contextul in care Marea Britanie examineaza incidentul si consecintele lui.

Un atentat s-a soldat cu cel putin 19 morti si aproximativ 50 de raniti luni seara, la finalul unui concert sustinut de Ariana Grande in sala Arena din Manchester, in nord-vestul Angiliei, a anuntat politia.

”Lucram sa stabilim toate detaliile a ceea ce politia trateaza drept un ingrozitor atac terorist”, a declarat premierul Theresa May, exprimandu-si simpatia fata de familiile afectate.

Politia a fost alertata in urma unor informatii cu privire la o explozie care a provocat panica in sala in care cantase cantareata americana Ariana Grande, scrie News.ro.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Potrivit salii Manchester Arena, incidentul a avut loc in exteriorul incintei, intr-un spatiu public, in momentul in care publicul parasea sala.

Potrivit Politiei Transporturilor din Manchester, explozia a avut loc in foaierul stadionului in care se afla sala de concerte.

Politia a izolat zona, iar numeroase vehicule de politie si ambulante erau parcate in jur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.