Liderul american Donald Trump si alti oficiali de la Casa Alba au participat sambata noaptea la dansul ceremonial cu sabii din Regatul Arabiei Saudite, transmite CNN.

Dansul traditional cu sabii al barbatilor este cunoscut sub numele de "ardah", conform Ambasadei Saudite din Statele Unite.

Spectacolul combina dansul, tamburul si poezia, semnificand inceputul ocaziilor notabile precum sarbatorile religioase sau nuntile, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite.

Alti lideri mondiali au participat in mod similar la ardah. Printul britanic a imbracat haine traditionale in cadrul turneului sau in Orientul Mijlociu in 2014, iar fostul presedinte american George W. Bush a dansat in 2008 la brat cu regele Salman, care la acea vreme era doar print incoronat al Arabiei Saudite.

De asemenea, presedintele american a fost decorat de regele Salman al Arabiei Saudite cu cea mai inalta distinctie a tarii: medalia de aur "regele Abdulaziz", noteaza digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.