Cel putin 11 oameni au fost arestati vineri, in Piata Rosie din Moscova, in timp ce citeau cu voce tare Constitutia rusa, a anuntat un site specializat preluat de AFP.

Printre acestia se numara opozantul Ildar Dadin, 35 de ani, care este primul, si pana acum singurul, cetatean rus condamnat la inchisoare in virtutea unei legi intrate in vigoare in vara lui 2014 si care prevede pana la cinci ani de inchisoare pentru oricine organizeaza mai mult de doua manifestatii neautorizate intr-un interval de sase luni, potrivit OVP-Info.

Nu se stie totusi daca toate aceste persoane, duse la un comisariat de politie in apropiere de Piata Rosie, urmau sa fie inculpate, scrie HotNews care citeaza Agerpres.

In 2014, Ildar Dadin a fost arestat de patru ori si condamnat la o amenda pentru a fi participat la actiuni neautorizate. In doua randuri, el era singur si purta o pancarta prin care sustinea alti opozanti incarcerati.

Cazul sau a devenit emblematic atunci cand a denuntat, intr-o scrisoare facuta publica in noiembrie, "bataile permanente, torturile, umilintele, insultele si conditiile de detentie insuportabile" din inchisoare.

Inchis in decembrie 2015, Dadin a petrecut 15 luni intr-un lagar de munca deosebit de dur in Siberia, dupa care a fost eliberat, in februarie 2017, la ordinul Curtii Supreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.