Un desen cu papa Francisc si cu presedintele american, Donald Trump, care se saruta, a aparut pe un zid din apropierea Vaticanului, joi, la mai putin de doua saptamani inainte de intalnirea celor doi.

In desen, siluetele celor doi sunt la dimensiune naturala, iar papa Francisc apare in postura de sfant, cu o aura deasupra capului, in timp ce Donald Trump este pictat cu coarne de diavol.

Desenul este facut pe hartie si lipit pe perete in timpul noptii si este cea mai recenta lucrare a artistilor stradali din Roma in care apare papa Francisc, mai multe astfel de imagini aparand in ultimele luni, scrie Reuters.

In imagine, papa Francisc poarta o cruce simpla la gat, iar Donald Trump poarta un ceas din aur si un pistol intr-un toc. Aura papei Francisc are aceeasi nuanta de galben intens ca cea a parului presedintelui american.

Imaginea include si un mesaj pictat pe sutana papei Francisc: "Binele iarta raul". Muralul este semnat "TVBoy", pseudonim care i-ar apartine artistului stradal italian Salvatore Benintende.

Astfel de picturi murale care il prezinta pe papa sunt eliminate, in cele din urma, de un grup special de lucratori in salubritate din Roma, cunoscut sub numele de "The Decorum Squad" ("Echipa pentru mentinerea decentei").

Anterior, echipa a indepartat desene care il infatisau pe papa Francisc drept Superman sau drept un artist stradal care picta pe furis semne de pace pe ziduri, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.