Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, dupa o intalnire cu presedintele Donald Trump la Casa Alba, ca este „umilitor” pentru poporul american sa auda ca Moscova controleaza situatia politica din SUA, relateaza Digi24 care citeaza News.ro.

Potrivit lui Lavrov, faptul ca politicienii pun intrebari privind o interferenta rusa in alegerile prezidentiale din SUA fac rau sistemului politic american, sugerand ca poate fi controlat din afara.

Potrivit lui, nu este nicio dovada clara care sa arate interventia rusa in scrutin.

Donald Trump i-a primit miercuri, la Casa Alba, pe Serghei Lavrov, si pe ambasadorul Moscovei la Washington, Serghei Kisliak.

Intrebat daca demiterea directorului FBI James Comey a afectat intalnirea sa cu oficialii rusi, Trump a raspuns: „Nu, deloc”.

Casa Alba a emis un comunicat in care mentioneaza ca Trump i-a transmis lui Lavrov ca Rusia trebuie sa tina in frau regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad si, de asemenea, Iranul, pentru a se reusi solutionarea conflictului sirian, informeaza Agerpres.

Seful diplomatiei ruse a spus ca Donald Trump este favorabil unor relatii „pragmatice si reciproc avantajoase” cu Rusia, iar atat Washingtonul, cat si Moscova sunt deschise negocierilor si cooperarii in chestiuni precum solutionarea conflictului sirian.

Pe de alta parte, Serghei Lavrov a anuntat ca presedintii Donald Trump si Vladimir Putin vor avea o intalnire la summitul G20, care se va desfasura in luna iulie la Hamburg (nordul Germaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.