Presedintele-ales al Frantei, Emmanuel Macron, si-a anuntat viitorul omolog american Donald Trump, intr-o discutie telefonica purtata luni, ca va apara Acordul de la Paris privind combaterea schimbarii climatice, a declarat purtatoarea sa de cuvant, citata de Reuters.

“Va apara Acordul pentru combaterea schimbariii climatice si se va asigura ca va fi vigilent in apararea poporului francez”, a spus Laurence Haim.

Combaterea schimbarii climatice “este un subiect foarte important si sensibil pentru francezi. I-a spus (lui Trump – n.r.) ca va apara ceea ce s-a realizat la Paris”, a adaugat ea.

Potrivit ei, cei doi au discutat timp de 10 minute despre o serie de subiecte, inclusiv despre lupta impotriva terorismului, relatiile transatlantice si economie.

La randul sau, Casa Alba a confirmat ca Trump si Macron se vor intalni pentru prima data la summitul NATO dela Bruxelles, de pe 25 mai, scrie News.ro.

“Presedintele Trump si-a exprimat dorinta de a colabora strans cu presedintele-ales Macron, pentru a face fata provocarilor comune si a subliniat traditia lunga si solida de cooperare intre SUA si cel mai vechi aliat al sau, Franta”, a anuntat Administratia prezidentiala americana.

Imediat dupa anuntarea rezultatelor partiale, Donald Trump l-a felicitat pe candidatul de centru-stanga printr-un mesaj postat pe Twitter.

“Felicitari lui Emmanuel Macron pentru victoria sa mare de astazi (duminica – n.r.), ca viitor presedinte al Frantei. Sunt nerabdator sa colaborez cu el”, a scris liderul de la Casa Alba.

Emmanuel Macron a castigat cu 66,10% din voturi alegerile prezidentiale in fata contracandidatei de extrema-dreapta Marine Le Pen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.