Presedintele-ales al Frantei, Emmanuel Macron, a discutat telefonic duminica seara cu Angela Merkel, cancelarul german, relateaza Le Figaro.

Potrivit AFP, Macron a confirmat ca va merge in curand la Berlin, relateaza Ziare.com.

Predecesorul sau, Francois Hollande, a mers in Germania chiar in dupa-amiaza investirii.

In primul sau discurs ca presedinte-ales, Macron a transmis un mesaj de unitate Europei. "Voi apara Europa, comunitatea destinelor pe care si-au oferit-o popoarele continentului nostru. Civilizatia noastra este miza, modul nostru de a trai, de a fi liberi, de a ne promova valorile, demersurile comune, sperantele", a mai aratat el, spunand ca vrea sa amelioreze "relatia dintre Europa si popoarele care o formeaza".

Intr-un mesaj adresat "popoarelor lumii", el a dat asigurari ca Parisul se va implica in toate provocarile cu care se confrunta omenirea in prezent.

"Franta va fi in prima linie in lupta impotriva terorismului atat pe teritoriul sau, cat si in actiunile internationale. Oricat va dura aceasta lupta, o vom duce, fara a slabi", si-a luat angajamentul presedintele-ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.