Regimul nord-coreean a anuntat luni dupa-amiaza ca este pregatit sa conduca ”in orice moment si in orice loc” un nou test nuclear, in ciuda sanctiunilor internationale si a tensiunilor exarcebate intre Washington si Phenian, transmite France Presse.

Tensiunile din regiune au crescut considerabil in ultimele saptamani, iar analistii avertizeaza ca regimul pregateste lansarea unei rachete cu raza lunga de actiune sau chiar un al saselea test nuclear, in vreme ce americanii nu exclud un raspuns militar impotriva Phenianului.

Intre timp, un purtator de cuvant al ministerului nord-coreean de Externe a anuntat ca Phenianul este ”complet pregatit pentru a raspunde fata de orice optiune luata de Statele Unite”.

Regimul va continua sa-si consolideze capacitatile pentru un atac nuclear preventiv pana cand Washingtonul renunta la politicile ostile vizavi de Coreea de Nord, scrie News.ro.

”Phenianul va lua masuri pentru consolidarea fortei nucleare la maximum intr-o maniera consecutiva si succesiva, in orice moment si loc decis de conducerea suprema”, a precizat purtatorul de cuvant al ministerului de Externe.

Coreea de Nord a dus la capat cinci teste nucleare in ultimii 11 ani si analistii avertizeaza ca expertii regimului inregistreaza progrese considerabile in construirea unei rachete intercontinentale capabila sa loveasca Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.