Cancelarul Angela Merkel nu a respectat codul vestimentar strict impus de liderii sauditi si a refuzat sa poarte valul islamic la o intalnire de prim rang cu regele Arabiei Saudite, relateaza The Independent.
In ciuda faptului ca legislatia saudita le obliga pe femei sa poarte burka si sa-si acopera parul in public, cancelarul Germaniei a refuzat sa se acopere in timpul unei vizite in Arabia Saudita.

De asemenea, premierul britanic Theresa May a refuzat luna trecuta sa poate traditionala abaya.

In timpul intrevederii cu regele Salman, Angela Merkel si-a exprimat ingrijorarea cu privire la situatia drepturilor omului, noteaza wall-street.ro, care citeaza News.ro.

Merkel a dicutat cu regele saudit si despre pedeapsa capitala aplicata prin metode de-a dreptul medievale. "Am impresia ca tara asta este intr-o etapa de schimbare si mult mai multe lucruri sunt posibile fata de acum cativa ani, dar egalitatea este in continuare departe", a sustinut ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.